آشپزیآشپزی آخر هفتهمنتخب سردبیر

آشپزی آخر هفته ۳۱ تیر ماه با منوی اهوازی

غذاهای اهوازی خوش طعم و لذیذ می باشند و شما می توانید برای ایجاد تنوع در ست غذایی آخر هفته تان غذاهای اهوازی خوشمزه را بپزید و اعضای خانواده یا مهمان هایتان را سورپرایز کنید.

پیشنهاد آشپزی برای آخر هفته با منوی اهوازی

بورانی باقلا سبز و قلیه ماهی و مهلبیه منوی غذایی خوش طعمی را تشکیل می دهند و بهتر است در هنگام تهیه این غذاها و دسر نکاتی را رعایت کنید تا خوشمزه تر شوند.

Culinary offer with Ahwazi menu 7 - آشپزی آخر هفته ۳۱ تیر ماه با منوی اهوازی

۱.دستور تهیه بورانی باقلا سبز

بورانی باقلا سبز مانند بورانی اسفناج از انواع پیش غذاهای سالم و خوشمزه می باشد و در دستور تهیه این نوع پیش غذا از ماست پر چرب و پیاز داغ و سیر و باقلا و گرد لیمو و شوید و زردچوبه و فلفل و نمک استفاده می شود.

Culinary offer with Ahwazi menu 3 - آشپزی آخر هفته ۳۱ تیر ماه با منوی اهوازی

مواد لازم

  • ماست ساده و پرچرب : یک فنجان
  • پیاز داغ عسلی : دو قاشق سوپخوری
  • سیر : یک عدد
  • باقلا سبز : ۳۰۰ گرم
  • گرد لیمو : یک قاشق مرباخوری
  • شوید : یک قاشق سوپخوری
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • فلفل و نمک : به مقدار لازم

روش تهیه بورانی باقلا سبز

برای تهیه این نوع بورانی ابتدا پیاز را سرخ نمایید و سیر را هم که به صورت خلالی خرد کرده اید سرخ کنید. باقلا را به همراه مقداری آب و نمک درون قابلمه ای مناسب بریزید تا پخته شود توجه داشته باشید که درب قابلمه را نباید ببندید تا رنگ سبز باقلا از بین نرود و علاوه بر این باقلاها نباید در زمان پختن له شوند.

Culinary offer with Ahwazi menu 11 - آشپزی آخر هفته ۳۱ تیر ماه با منوی اهوازی

ماست را درون ظرفی مناسب بریزید و باقلا را به آن بیفزایید و مقداری ماست و باقلا را هم بزنید سپس نمک و فلفل و شوید را به همراه پیاز و سیر و گرد لیمو روی بورانی بریزید.

Culinary offer with Ahwazi menu 12 - آشپزی آخر هفته ۳۱ تیر ماه با منوی اهوازی

۲. طرز تهیه قلیه ماهی خوشمزه

قلیه ماهی از انواع غذاهای لذیذ و مجلسی می باشد و برای تهیه این نوع غذای مجلسی می توانید از ماهی ماهور و ماهی شیر یا ماهی سنگسر استفاده نمایید.

Culinary offer with Ahwazi menu 8 - آشپزی آخر هفته ۳۱ تیر ماه با منوی اهوازی

مواد لازم

  • ماهی هامور یا ماهی شیر یا ماهی سنگسر : ۷۰۰ گرم
  • تمر هندی : صد گرم
  • گشنیز : ۴۰۰ گرم
  • شنبلیله : ۵۰ گرم
  • پیاز بزرگ : ۱ عدد
  • سیر بزرگ : ۵ حبه
  • نمک و فلفل قرمز : به میزان لازم
  • پودر دانه گشیز و ادویه مخصوص قلیه ماهی : به میزان لازم

Culinary offer with Ahwazi menu 4 - آشپزی آخر هفته ۳۱ تیر ماه با منوی اهوازی

دستور تهیه قلیه ماهی

برای تهیه قلیه ماهی ابتدا ۱۰۰ گرم تمر هندی را درون مقداری آب گرم به مدت یک ساعت خیس نمایید سپس با فشار پشت قاشق هسته و پوسته تمر هندی را جدا نمایید و عصاره تمر هندی را از صافی عبور دهید و بعد از اینکه تمر هندی را از صافی رد کردید یک قاشق غذاخوری آر به آن بیفزایید و مخلوط تمر هندی و آرد را هم بزنید تا یکدست شود.

Culinary offer with Ahwazi menu 6 - آشپزی آخر هفته ۳۱ تیر ماه با منوی اهوازی

ماهی را به همراه مقداری نمک و فلفل قرمز و پودر دانه گشنیز مزه دار نمایید و به مدت ۳۰ دقیقه اجازه بدهید تا ماهی مزه دار شود. سبزی ماهی را ساطوری و به صورت ریز خرد نمایید و پیاز را هم خرد نمایید و آن را مقداری تفت بدهید سپس سبزی را به پیاز بیفزایید و سبزی ها را روی حرارت ملایم سرخ کنید تا تیره رنگ شوند سپس مقداری فلفل قرمز و ادویه مخصوص قلیه ماهی را به سبزی ها بیفزایید و سیر خرد شده را به همراه یک قاشق غذاخوری زردچوبه مقداری تفت بدهید و آن را به سبزی های سرخ شده اضافه نمایید.

Culinary offer with Ahwazi menu 8 - آشپزی آخر هفته ۳۱ تیر ماه با منوی اهوازی

عصاره تمر هندی و آرد را به مخلوط مواد اضافه نمایید سپس برش های مزه دار شده ماهی را به مخلوط قلیه بیفزایید و اجازه دهید تا مواد قلیه ماهی به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه روی حرارت گاز پخته شوند. در زمان پخت قلیه ماهی نباید آن را نباید هم بزنید و درب قابلمه را هم باید به صورت نیمه باز روی آن قرار بدهید تا ماهی ها از هم وا نروند. اگر تمایل دارید مواد را مقداری با یکدیگر ترکیب نمایید بهتر است مقداری قابلمه را تکان بدهید.

Culinary offer with Ahwazi menu 15 - آشپزی آخر هفته ۳۱ تیر ماه با منوی اهوازی

بعد از اینکه قلیه ماهی جا افتاد و روغن انداخت می توانید آن را درون ظرفی مناسب بریزید و این غذای خوشمزه را با پلوی زعفرانی و ترشی بندری و … میل کنید.

Culinary offer with Ahwazi menu 10 - آشپزی آخر هفته ۳۱ تیر ماه با منوی اهوازی

۳. دستور تهیه مهلبیه

مهلبیه از انواع دسرهای لذیذ می باشد که شبیه به فرنی یا پودینگ است و برای تهیه این دسر از شیر کم چرب و نشاسته و آرد و شکر و وانیل و خامه و گلاب و شکلات سفید استفاده می شود.

Culinary offer with Ahwazi menu 1 - آشپزی آخر هفته ۳۱ تیر ماه با منوی اهوازی

مواد لازم

  • شیر کم چرب : ۴ لیوان
  • نشاسته ذرت : ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد : ۲ قاشق غذاخوری شکر : صد گرم
  • وانیل : ۱/۴ قاشق مرباخوری
  • خامه صبحانه : ۲ قاشق غذاخوری
  • گلاب : ۲ قاشق غذاخوری
  • شکلات سفید : ۶۰ گرم

روش تهیه مهلبیه دسر خوش طعم

برای تهیه این دسر ابتدا درون ظرفی نچسب آرد و نشاسته ذرت را به همراه شیر سرد درون ظرفی مناسب بریزید سپس مواد را هم بزنید و ظرف را روی حرارت گاز قرار بدهید.

شکر را به مخلوط مواد بیفزایید و شروع به هم زدن مواد کنید تا مایه دسر مقداری غلیظ شود سپس مواد را به صورت مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. وانیل را به مخلوط مواد دسر بیفزایید سپس مواد دسر را هم بزنید و خامه را هم به مواد اضافه نمایید و مواد را دوباره به خوبی هم بزنید تا غلیظ شوند و قوام بگیرند سپس گلاب را به مواد بیفزایید.

شعله گاز را خاموش نمایید و شکلات تخته ای سفید را به دسر بیفزایید و مواد را هم بزنید تا شکلات به صورت کامل ذوب شود سپس دسر را درون ظرفی مناسب بریزید و آن را به کمک خلال و میوه مورد علاقه خود تزیین نمایید.

Culinary offer with Ahwazi menu 16 - آشپزی آخر هفته ۳۱ تیر ماه با منوی اهوازی

در این بخش از آشپزی آخر هفته مجله آرگا با دستور تهیه ست غذایی اهوازی در خدمت شما بودیم که امیدواریم با توجه به دستورات ذکر شده توانسته باشید به راحتی این غذاها و دسر خوشمزه را در منزل تهیه کرده باشید.

منبع : آرگا

برچسب :


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا